miercuri, 19 august 2015

Seminte de lucerna italiana, avantajele cultivarii lucernei Pomposa

Lucerna semanata din toamna trebuie sa aiba o mai buna rezistenta la frig, precum si o inradacinare rapida, pentru a nu aparea pierderi peste iarna.



Soiul Pomposa se caracterizeaza atat printr-o deosebita rezistenta la frig, cat si printr-o capacitate rapida  de inradacinare.
Printre caracteristicile principale ale soiului de lucerna Pomposa, putem mentiona o rezistenta excelenta la uzura, un port foarte erect, ce nu permite frangerea si ofera rezistenta mare la cadere. De asemenea, lucerna Pomposa are capacitatea de a produce un furaj excelent, cu o digestibilitate buna si continut mare de proteine.

Semanarea semintelor de lucerna de toamna, se face in zonele sudice ale Romaniei, in intervalul 25 august - 10 septembrie. In zonele colinare, cu aproximativ 10 - 20 de zile mai devreme. Nu este recomandata aratura la semanaturile de primavara.
Ca norma de insamantare, in general, se foloseste o cantitate de 20 - 25 kg/hectar.

Se pot folosi si amestecuri, si o mare parte din cultivatori o fac cu succes (amstecarea semintelor de lucerna cu seminte de golomat sau cu seminte de trifoi).

Fermierul ce foloseste seminte de lucerna Pomposa va fi multumit de posibilitatea de a cosi de 4 ori pe an sola insamantata, dar si de durata excelenta de viata a plantei (minim 4 ani).

Din cauza dezvoltarii rapide a radacinilor, lucerna Pomposa poate fii cultivata cu succes pe orice tip de teren, chiar si pe solurile lipsite de apa.

Adancimea de semanat recomandata la semintele de lucerna Pomposa este de 1 centimetru.

In perioada 10 august - 20 septembire, SemintePlante.ro ofera semintele de lucerna Pomposa C1, la pretul special de 25 RON/kg.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu