joi, 11 decembrie 2014

Soiuri de gogosari pentru cultura in camp

Anul trecut a fost un an excelent pentru producatorii de ardeioase, in speta gogosari si ardei kapia, prin prisma pretului acestor produse.
Conditiile meteo nu au fost totusi cele mai favorabile cultivarii ardeioaselor in camp, multi dintre cultivatori ramanand cu aproximativ 1 sfert din productie pe camp, stricata din cauza brumei.
Anul acesta se anunta o crestere a suprafetelor la ardei kapia, dar mai ales la gogosari, si, din acest motiv, propunem articolul acesta, pentru usurarea alegerii cultivatorilor a semintelor de gogosari pe care urmeaza sa le cultive.

1. Gogosarul Cornel

Soiul Cornel este probabil preferatul cultivatorilor romani, deoarece reuseste sa ofere un raport bun intre vegetatie si fructificare, avand si o timpurietate buna, o mare parte din productie putand fii recoltata inainte de venirea brumei.
Gogosarii sunt foarte aspectosi, in 4 lobi, cu greutati ce variaza intre 120 si 200 grame.
Soiul de gogosar Cornel se cultiva in zone precum Jirlau (Braila), Vidra (Ilfov), Cosereni (Ialomita), etc.
SemintePlante.ro va ofera seminte de gogosar Cornel la diverse variante de ambalare, la cele mai bune preturi de pe piata.

2. Gogosarul Stef

Gogosarul Stef reuseste sa prinda din ce in ce mai mult teren, in fiecare an, datorita stabilitatii de care da dovada si a productiilor constante. Stef este varianta de soi de gogosar pentru cultura in camp propusa de Agrosel, care se comporta exemplar si are o vigoare de crestere mare (crestere nedeterminata).
Perioada de vegetatie a soiului de gogosar Stef este de 130-140 de zile iar potentialul de productie este imens.Greutatea fructului este de 150-180 de grame iar pulpa este foarte groasa.

Cultivat in camp, la densitati ce variaza intre 40.000 si 55.000 plante la hectar, Stef poate oferii productii de 45-70 tone/hectar.

Seminte de gogosar Stef se pot achizitiona de la magazinul online SemintePlante.ro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu